Galactoria 2019 - Facultatea de Teatru și Film

GALACTORIA 2019

Galactoria este festivalul absolvenților Facultății de Teatru și Film din cadrul Universității ’’Babeș – Bolyai’’ din Cluj Napoca. 

 

Eveniment universitar unic în România prin implicarea instituției de învățământ superior în deschiderea unor perspective concrete spre cariera profesională a absolvenților, Galactoria înseamnă punerea în contact direct a celor mai recente ’’produse’’ ale procesului educațional universitar cu potențialii angajatori: directori de teatre, directori de case de producție, regizori, critici, etc.

 

Având ca obiectiv principal asigurarea vizibilității propriilor absolvenți, atât în fața publicului larg, cât și în fața specialiștilor, Galactoria propune un program variat de evenimente culturale, în care atenția publicului va fi direcționată asupra celor mai reprezentative producții ale specializărilor din cadrul Facultății de Teatru și Film: Actorie, Regie, Teatrologie.

 

Proiect inițiat în anul 2004 din necesitatea de a răspunde realității tot mai dure de pe piața locurilor de muncă și de a oferi o șansă de angajare tinerilor absolvenți, Galactoria este totodată și un moment de sărbătoare pentru noi, de celebrare a finalizării studiilor într-una din cele mai apreciate facultăți de profil din România. Festivalul nostru își propune în același timp să se instituie ca un for de dezbatere publică serioasă privind mediul artistic în general și cel teatral în special.

 

Tema aleasă pentru ediția din acest an, a XVI – a, este BazArt.

 

Un bazar artistic cu caracteristicile lui tradiţionale (punem la dispoziţia oricărui doritor produse artistice teatrale variate, diferenţiate de specificitatea fiecărui student) dar reactualizat de noua generaţie, flexibilă, disponibilă şi să primească şi să ofere. Bazarul devine astfel un spaţiu liber, viu colorat, aglomerat, în care fiecare îşi poate găsi ceva pe placul lui.

 

Vă așteptăm să ne fiți alături!